Pages

Thursday, April 1, 2010

We all Terima Kelemahan & Kekurangan Each Other .

" I try to read
I go to work
I'm laughing with my friends
But I can't stop to keep myself from thinking.."
"..I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had
The songs we sang together .."





Dia :

- Yg aku pernah abaikan dulu .
- Yg pernah aku jadikan sampingan je .
- Yg pernah aku gelakan .
- Yg pernah aku kutuk belakang-belakang .

Dia :

- Aku x penah sedar kewujudan dia waktu tu .
- Aku pernah cuba kenal sapa diri dia .
- Aku x pernah hargai apa yang dia cuba buat .
- Aku x pernah kata dia yg terbaik .

Dia :

- Tetap sabar tunggu aku berubah .
- Tetap terima apa je yg aku sakitkan .
- Tetap faham siapa aku .

Dia lah ...

- Yg still bertahan dengan aku, terima siapa aku, sampai sekarang ....
Since 010407-010410 :')



Ain Asiah kata :

" Kenapa sampai sekarang kaw bertahan dengan bf kaw, sebab cuma dia je yg mampu buat kaw rasa 'complete' .. " Tengss Ain =)

010410 - 3rd Anniversary Azhareyka ! =)

11.30 :
Kitorang berampus dr umah membe aku. Bub tibe2 dia beria ajak aku kuar. Dia kata kawan2 dia ajak lepak kat karaoke. So, aku pon terpakse la turutkan. Walaupun sedikit hampa coz x dapat lepak ngan kila & ain lelame ckit. Huh! baru nak wat amal ngan dorunk (bergosip) =) Ngehehe. Then dia gi amek keta and kitorng meluncur pantas ke bremm mall selayang.

11.55 :
Kitorang sampai kat sane and tros membolosi car park yang seperti memanggil2 kami. Ngeeee! Aku pon get ready lorh mencapai tas tangan qu (woah!) hp dan segala pekasam yg ada. Aku terus keluar dan dia..... masih tak kuar2 ?? Haishh, agaks panas la masa tu kan! Aku pandang dia and dia pandang aku, perkara tu berlanjutan smpai aty aku panas woihh !

12.10 :
Tiba2 laks dia kate masuk keta blek dia lupa kena antar document kat umah boss dia. WTF!!!!!!! Aku rase mcm nk langgar dia bg pengsan jap time. Ya Allah ujian apakah nehhh. Kitorang dah sampai selayang n dia nak gi umah boss dia kat shah alam ??? Woihhh, x ke laha namanya tu babe ?!!! Mencabar keteguhan iman aku betui. Pastu lagi mau pakse2 aku amekkan beg document tu kat seat blakang ?? Makcik lagi la panassss kan?!! Dengan muka sawan la aku gi hamek! Bedebah nya bf. Pastu dia jerkah aku soh bukak?! Haaaa.. e2 masa la tersembur pelbagai kata2 indah kat dia. @#$%^&* hamek kaw ! Tiba2...... alahaiiiii, malu ahhhh~~~ Lalalaaaa ..... Dia kata :


12.20 :

" APRIL FOOL sayangggg!!! Happy 3rd Anniversaryyyy..."
Then sayep TERnanes larhhh. Terharu dan gerharu. Ngeeeweee ! Bee hengat d0ee, dan aku haremmm x hengat! Tapi sedikit marah laa bub dia dh lewat 20 minit taw =( sobsob.. Tapi xpew laa dia ingat gaksss :') " Macehh bee! Lebiuuu, muwah muwah ..weewitt! "
p/s : Tnx present tu beebee ! sukak ...


Wednesday, March 31, 2010

Sangat Gemuruh Okee !

Fuhh... sngat gemuruh wey.. mane x nye dh seminggu lbih aku dok melepet kat umah neh and esok adalah hari pertama aku akan start kerja baru.. Urmmm, maybe korng rse xdek bende tp bg aku .... ADE BENDA OKEE ! Dah la tmpat baru sebelah je ngn tmpt lame aku :( mesti rindu my clicks kat celcom branch tu kan ... actually nie je lah utk entry kali neh.. pasni aku terpakse tnggal dunia tenet ku syg.. waaaa! no fb, no blogger, no ms n no picture editing!!! huwaaaa... Tak boley blah la camneh ............ bubbye ~





p/s:

*hrap2 keje bru neh akan bertahan ..insay-Allah, Amin !

Friday, March 19, 2010

Celcom Pbc!!!!! Gonna Miss You :'(

Salam ...

Urmm.. rse mcm nk layan blog td.. tp suddently xdek mood :'( rse mcm x kuat agy nk create ape2.. So utk entry kali nie mybe simple la kowt! Satu je.... aku dh start rindu all my clicks !!!!!!!! Tnx 4 everythng 2 all of u my beloved sistah at celcom pbc branch.. i have no choice (-_-)

Tuesday, March 16, 2010

Kenape Jadi Macam Nie ??!!!

Salam Semua ...

Dah lama x update blog kan :) Utk entry kali nie agak serabott ! Kenape dan bagaimana pon aku xtau laa :( Ape yg aku tau .. RENGGANG !!!!! Shit, aku pling benci perasaan neh.. Smpai bile nk jd mcm neh? Kenape baru skrng segalanya nk berubah? Knape x dr dulu? Knape jd plastik huh ! Eeeee...saketnye aty Tuhan je tau.. Nk meraung ade, nk nanges pon ade! Ape sume nie??!! :'(

Asal ah kaw kate slame nie kaw 2 cume 'BALACI' aku jee?!! Hmpir 3thn relationship nie then bru skrng kaw nk kate kaw terase mcm balaci?? WTF Mannn !!! Disebabkn aku mintk tlg n terlalu harapkn ko ade ngn aku setiap mase, tu ko mksudkn balaci???!!! Rupenye tu definisi sepasang couple bg ko kn?? Ape ke bodohnye ko neh ahh..

1st April nie our 3rd Anniversary, tapi relation kitorng makin renggang :'( Aku mungkin x kan frust menonggeng @ ala2 nk bunuh diri laa.. Cume confirm la agak panas aty kn! Bkn main cntekk aku jge rltion nie suddently kaw nk wat taik?? Fine ... Kaw Blahh!!!

Lelaki! Memang x penah Ckup.. F**k Off ~

Saturday, February 27, 2010

Hidup Apa Nie????

Hidup,

Macam2 ada ngan hidup kan? Kadang2 Best, kadang2 hampeh ! Nak2 bile bersangkot paut dgn keluarga yg besar dan amatss memerlukan sefahaman yg tinggi ! Tapi aku betul2 x paham, kenapa manusia yg lebih tua dr kita selalu budget diri d0rng 'the best' ?? Weyy manusiaa! Tak penah wujud kat dunia neh manusia tu sempurna okee ! Tolonglah ... bukak mate & kepala, jgn d sebab satu pepatah yg kononnye lebih makan garam dulu , dia lh yg sempurna! dialah yg hebat and dia lh yg GUDDDD !!!!
Korng pikir x klau ade 1000 patah perkataan yg korng ckap 2, blom tentu 100% betol tau x.. Korng hantar kitorng pegi sekolah kan? So, ape guna ajaran & ilmu yg kitorng dpat 2?? pekasammm!!! Klau betol la korng dh 'terlebih' sngt doss mkn gram 2, xkan kitorng jd mcm neh?! knape kitorng x sesempurna korng hah?!! knapeee????!!!
Bila tang kitorng yg remaja neh wat silap korng kate e2 salah, ini salah ! Abis bile korng yg CIPTA sendiri kesilapan 2??? ape cerr plak weyy??!!! Korng nk kitorng ikot segala hape kejadah bende korng ckap an .. tp penah x korng amek sikit ruang utk dgr plak dr mulut kitorng?? Nie x, korng jee lahh yg bagosss !!!
Aku ckup menyampah..meluat..malu !!! Dgn cara korng yg sebenarnya lebih kalot n kebudak2an dr kitorng neh.. Zaman makin berubah, dunia makin canggih.. bkn suruh pegi ikot ke arah kejahatan, cume tinggi kan sikit pemikiran korng 2 ikot se arah dgn zaman yg ade .. bkn berdiri kt tempat yg same jee .. kononnya, adat 2 penting.. tp pemikiran yg rasional n matang 2 pon penting sayang2 ku sekalian !
Korng lah yg dicipta terlebih dulu utk mendidik kitorng dgn ajaran yg betol. Bkn wat kitorng lg keliru n celaru yg sikap n cara korng yg lansong x rasional @ x terima akal tau x ... Klau korng rase korng terbaekk, sempurna kn lh kitorng sesempurna diri korng .. wassalam !!!

Tuesday, February 23, 2010

Susahnya 'dia' Nak Berubah !



11.00pm - Ermm, @ home wif ma family. Pening ngan relationship yg mcm dh nk roboh jee?! Hee.. apa lagi laa yg x kena neh ! Disebabkan aku tego dia supaya berubah 'ke atas' sikit pon dia dh melenting mcm hapee je ! Bkn pakai duit pon ?? Bkn nk guna banyak tenaga pon !! Napeeeee !! (-_-) Kadang2 aku give up, bile aku give up sure jd bosan.. bile bosann...??? b0mmm ! tau2 jew, ko blah sane, aku blah sini !!! tak mo laa smpai jd gitu :(

11.10pm - Bile aku ckap kat dia yg kakak dh nk bertunang, terus berubah muke dia. Dia kata dia rase dia useless laa, segan ngan mama & babah laa ... Ermm, banyak nye reasonnn ??!! Padahal aku bkn nk tunang sekarang pon. Aku cume bg dia sedar sikit yg dh sampai masa utk dia berubah ke depan cket.. 2 jee taw ! Tapi `kaki' nk salah paham ! Bongokk !

11.15pm - Penat laa asyik tego dia jee, tpi hareemm nk berubah ! Dia tau x dia bkn makin kecik ahh ?!! Eeeeeeeeee ... bodow nye ko neh manusia ~

11.17pm - Dia owez kate dia miss relation we all yg mcm dulu .. ermm, mmg laa sape x rndu cam2 .. tp xkn laa nk `berdiri' mcm 2 je smpai bile2 kan?? Msti la nk berganjak cket .. Ngade cam tenok senak tol mangkukzt tue .. haishhh !



11.20pm - Ape pon dia .. mcm mane pon dia .. org cume nk dia berubah 2 je :( org suke dia sbb kekurangan dia okee ! "God.. bless us" :')

Thursday, April 1, 2010

We all Terima Kelemahan & Kekurangan Each Other .

Posted by •superBmuks• at 6:37 AM 2 comments
" I try to read
I go to work
I'm laughing with my friends
But I can't stop to keep myself from thinking.."
"..I wonder how
I wonder why
I wonder where they are
The days we had
The songs we sang together .."





Dia :

- Yg aku pernah abaikan dulu .
- Yg pernah aku jadikan sampingan je .
- Yg pernah aku gelakan .
- Yg pernah aku kutuk belakang-belakang .

Dia :

- Aku x penah sedar kewujudan dia waktu tu .
- Aku pernah cuba kenal sapa diri dia .
- Aku x pernah hargai apa yang dia cuba buat .
- Aku x pernah kata dia yg terbaik .

Dia :

- Tetap sabar tunggu aku berubah .
- Tetap terima apa je yg aku sakitkan .
- Tetap faham siapa aku .

Dia lah ...

- Yg still bertahan dengan aku, terima siapa aku, sampai sekarang ....
Since 010407-010410 :')



Ain Asiah kata :

" Kenapa sampai sekarang kaw bertahan dengan bf kaw, sebab cuma dia je yg mampu buat kaw rasa 'complete' .. " Tengss Ain =)

010410 - 3rd Anniversary Azhareyka ! =)

Posted by •superBmuks• at 6:04 AM 0 comments
11.30 :
Kitorang berampus dr umah membe aku. Bub tibe2 dia beria ajak aku kuar. Dia kata kawan2 dia ajak lepak kat karaoke. So, aku pon terpakse la turutkan. Walaupun sedikit hampa coz x dapat lepak ngan kila & ain lelame ckit. Huh! baru nak wat amal ngan dorunk (bergosip) =) Ngehehe. Then dia gi amek keta and kitorng meluncur pantas ke bremm mall selayang.

11.55 :
Kitorang sampai kat sane and tros membolosi car park yang seperti memanggil2 kami. Ngeeee! Aku pon get ready lorh mencapai tas tangan qu (woah!) hp dan segala pekasam yg ada. Aku terus keluar dan dia..... masih tak kuar2 ?? Haishh, agaks panas la masa tu kan! Aku pandang dia and dia pandang aku, perkara tu berlanjutan smpai aty aku panas woihh !

12.10 :
Tiba2 laks dia kate masuk keta blek dia lupa kena antar document kat umah boss dia. WTF!!!!!!! Aku rase mcm nk langgar dia bg pengsan jap time. Ya Allah ujian apakah nehhh. Kitorang dah sampai selayang n dia nak gi umah boss dia kat shah alam ??? Woihhh, x ke laha namanya tu babe ?!!! Mencabar keteguhan iman aku betui. Pastu lagi mau pakse2 aku amekkan beg document tu kat seat blakang ?? Makcik lagi la panassss kan?!! Dengan muka sawan la aku gi hamek! Bedebah nya bf. Pastu dia jerkah aku soh bukak?! Haaaa.. e2 masa la tersembur pelbagai kata2 indah kat dia. @#$%^&* hamek kaw ! Tiba2...... alahaiiiii, malu ahhhh~~~ Lalalaaaa ..... Dia kata :


12.20 :

" APRIL FOOL sayangggg!!! Happy 3rd Anniversaryyyy..."
Then sayep TERnanes larhhh. Terharu dan gerharu. Ngeeeweee ! Bee hengat d0ee, dan aku haremmm x hengat! Tapi sedikit marah laa bub dia dh lewat 20 minit taw =( sobsob.. Tapi xpew laa dia ingat gaksss :') " Macehh bee! Lebiuuu, muwah muwah ..weewitt! "
p/s : Tnx present tu beebee ! sukak ...


Wednesday, March 31, 2010

Sangat Gemuruh Okee !

Posted by •superBmuks• at 4:04 AM 0 comments
Fuhh... sngat gemuruh wey.. mane x nye dh seminggu lbih aku dok melepet kat umah neh and esok adalah hari pertama aku akan start kerja baru.. Urmmm, maybe korng rse xdek bende tp bg aku .... ADE BENDA OKEE ! Dah la tmpat baru sebelah je ngn tmpt lame aku :( mesti rindu my clicks kat celcom branch tu kan ... actually nie je lah utk entry kali neh.. pasni aku terpakse tnggal dunia tenet ku syg.. waaaa! no fb, no blogger, no ms n no picture editing!!! huwaaaa... Tak boley blah la camneh ............ bubbye ~





p/s:

*hrap2 keje bru neh akan bertahan ..insay-Allah, Amin !

Friday, March 19, 2010

Celcom Pbc!!!!! Gonna Miss You :'(

Posted by •superBmuks• at 7:05 AM 0 comments
Salam ...

Urmm.. rse mcm nk layan blog td.. tp suddently xdek mood :'( rse mcm x kuat agy nk create ape2.. So utk entry kali nie mybe simple la kowt! Satu je.... aku dh start rindu all my clicks !!!!!!!! Tnx 4 everythng 2 all of u my beloved sistah at celcom pbc branch.. i have no choice (-_-)

Tuesday, March 16, 2010

Kenape Jadi Macam Nie ??!!!

Posted by •superBmuks• at 10:27 PM 0 comments
Salam Semua ...

Dah lama x update blog kan :) Utk entry kali nie agak serabott ! Kenape dan bagaimana pon aku xtau laa :( Ape yg aku tau .. RENGGANG !!!!! Shit, aku pling benci perasaan neh.. Smpai bile nk jd mcm neh? Kenape baru skrng segalanya nk berubah? Knape x dr dulu? Knape jd plastik huh ! Eeeee...saketnye aty Tuhan je tau.. Nk meraung ade, nk nanges pon ade! Ape sume nie??!! :'(

Asal ah kaw kate slame nie kaw 2 cume 'BALACI' aku jee?!! Hmpir 3thn relationship nie then bru skrng kaw nk kate kaw terase mcm balaci?? WTF Mannn !!! Disebabkn aku mintk tlg n terlalu harapkn ko ade ngn aku setiap mase, tu ko mksudkn balaci???!!! Rupenye tu definisi sepasang couple bg ko kn?? Ape ke bodohnye ko neh ahh..

1st April nie our 3rd Anniversary, tapi relation kitorng makin renggang :'( Aku mungkin x kan frust menonggeng @ ala2 nk bunuh diri laa.. Cume confirm la agak panas aty kn! Bkn main cntekk aku jge rltion nie suddently kaw nk wat taik?? Fine ... Kaw Blahh!!!

Lelaki! Memang x penah Ckup.. F**k Off ~

Saturday, February 27, 2010

Hidup Apa Nie????

Posted by •superBmuks• at 9:02 AM 0 comments
Hidup,

Macam2 ada ngan hidup kan? Kadang2 Best, kadang2 hampeh ! Nak2 bile bersangkot paut dgn keluarga yg besar dan amatss memerlukan sefahaman yg tinggi ! Tapi aku betul2 x paham, kenapa manusia yg lebih tua dr kita selalu budget diri d0rng 'the best' ?? Weyy manusiaa! Tak penah wujud kat dunia neh manusia tu sempurna okee ! Tolonglah ... bukak mate & kepala, jgn d sebab satu pepatah yg kononnye lebih makan garam dulu , dia lh yg sempurna! dialah yg hebat and dia lh yg GUDDDD !!!!
Korng pikir x klau ade 1000 patah perkataan yg korng ckap 2, blom tentu 100% betol tau x.. Korng hantar kitorng pegi sekolah kan? So, ape guna ajaran & ilmu yg kitorng dpat 2?? pekasammm!!! Klau betol la korng dh 'terlebih' sngt doss mkn gram 2, xkan kitorng jd mcm neh?! knape kitorng x sesempurna korng hah?!! knapeee????!!!
Bila tang kitorng yg remaja neh wat silap korng kate e2 salah, ini salah ! Abis bile korng yg CIPTA sendiri kesilapan 2??? ape cerr plak weyy??!!! Korng nk kitorng ikot segala hape kejadah bende korng ckap an .. tp penah x korng amek sikit ruang utk dgr plak dr mulut kitorng?? Nie x, korng jee lahh yg bagosss !!!
Aku ckup menyampah..meluat..malu !!! Dgn cara korng yg sebenarnya lebih kalot n kebudak2an dr kitorng neh.. Zaman makin berubah, dunia makin canggih.. bkn suruh pegi ikot ke arah kejahatan, cume tinggi kan sikit pemikiran korng 2 ikot se arah dgn zaman yg ade .. bkn berdiri kt tempat yg same jee .. kononnya, adat 2 penting.. tp pemikiran yg rasional n matang 2 pon penting sayang2 ku sekalian !
Korng lah yg dicipta terlebih dulu utk mendidik kitorng dgn ajaran yg betol. Bkn wat kitorng lg keliru n celaru yg sikap n cara korng yg lansong x rasional @ x terima akal tau x ... Klau korng rase korng terbaekk, sempurna kn lh kitorng sesempurna diri korng .. wassalam !!!

Tuesday, February 23, 2010

Susahnya 'dia' Nak Berubah !

Posted by •superBmuks• at 5:58 AM 0 comments


11.00pm - Ermm, @ home wif ma family. Pening ngan relationship yg mcm dh nk roboh jee?! Hee.. apa lagi laa yg x kena neh ! Disebabkan aku tego dia supaya berubah 'ke atas' sikit pon dia dh melenting mcm hapee je ! Bkn pakai duit pon ?? Bkn nk guna banyak tenaga pon !! Napeeeee !! (-_-) Kadang2 aku give up, bile aku give up sure jd bosan.. bile bosann...??? b0mmm ! tau2 jew, ko blah sane, aku blah sini !!! tak mo laa smpai jd gitu :(

11.10pm - Bile aku ckap kat dia yg kakak dh nk bertunang, terus berubah muke dia. Dia kata dia rase dia useless laa, segan ngan mama & babah laa ... Ermm, banyak nye reasonnn ??!! Padahal aku bkn nk tunang sekarang pon. Aku cume bg dia sedar sikit yg dh sampai masa utk dia berubah ke depan cket.. 2 jee taw ! Tapi `kaki' nk salah paham ! Bongokk !

11.15pm - Penat laa asyik tego dia jee, tpi hareemm nk berubah ! Dia tau x dia bkn makin kecik ahh ?!! Eeeeeeeeee ... bodow nye ko neh manusia ~

11.17pm - Dia owez kate dia miss relation we all yg mcm dulu .. ermm, mmg laa sape x rndu cam2 .. tp xkn laa nk `berdiri' mcm 2 je smpai bile2 kan?? Msti la nk berganjak cket .. Ngade cam tenok senak tol mangkukzt tue .. haishhh !



11.20pm - Ape pon dia .. mcm mane pon dia .. org cume nk dia berubah 2 je :( org suke dia sbb kekurangan dia okee ! "God.. bless us" :')